Bustani

Prijsvraag 2010

 

view:  full / summary

Prijsvraag 2010

Posted by bustani on April 14, 2010 at 6:27 AM Comments comments (11)

Prijsvraag

Dit jaar heb ik een prijsvraag gemaakt over een struiktomaatje (de soortnaam is bij mij bekend). Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een Bustani zadenpakket. Het zadenpakket bestaat uit 10 groente/fruitzaden met 5 zaailabels en 5 plantenstekers. 

  

Welke tomaatsoort is dit?

Type: Struiktomaat

blad: 'normaal' tomatenblad (zie foto)
Kleur: oranje

Vroegheid: 40dgn

Smaak: zoet, heel zoet

Gewicht vrucht: gemiddeld 30gr per vrucht

Aantal vruchten per tros: 4-7

Overige bijzonderheden: Mijn ervaring met deze vroege struiktomaat is niet zo geweldig: de plant is wel heel vroeg, maar werd al redelijk snel ziek. Hoogte 1mtr en dat was al hoger dan ik had verwacht (en ook wat de leverancier me beloofde). Ik moest de plant goed ondersteunen, want de vruchten werden al snel te zwaar voor de struik.
De oranje vruchten op de foto zijn de vruchten van de prijsvraagtomaat.

 

 

 

Hoe gaat de prijsvraag in zijn werk?

In een reactie geef je de soortnaam van de tomaat, waarvan jij vermoedt dat dat hem is. Degene die de tomatensoort raadt, wint het Bustani zadenpakket.

 

 

Nog enkele spelregels:

* Alleen reacties die op de website staan, komen in aanmerking voor de prijsvraag. Dus geen PM-etjes sturen.

* Per persoon mag je 1 reactie geven. Bij meer soortnamen wordt de reactie ongeldig verklaard.

* Wanneer de soortnaam door meerdere personen wordt geraden, dan gaat het zadenpakket naar degene die de soortnaam als eerste
   genoemd heeft.

* De prijsvraag sluit op 25 september om 18.00uur.

 

Succes!

 

 

 

PS: Als je een reactie plaatst, krijg je een email waarin je je kunt aanmelden voor nieuwsbrieven/updates. Met deze mail hoef je niks te doen. Ik zou zelf niet eens weten hoe dat werkt met zo'n email-update. Het is iets dat automatisch gebeurt, als je een reactie plaatst.

 

Prijsvraag

Posted by Bustani on August 19, 2009 at 7:51 PM Comments comments (17)

Prijsvraag
Dit jaar heb ik een prijsvraag gemaakt over een onbekende tomatensoort. Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een Bustani zadenpakket!


Waarom deze prijsvraag?
In februari heb ik bij een ruil extra tomatenzaden gekregen. Het was de zender niet duidelijk wat voor soort tomaat dit was. Ik heb enkele zaden gezaaid en uiteindelijk drie planten opgekweekt. Nu is natuurlijk de vraag:


Welke tomaatsoort is dit?

                   blad                                                          ongeveer 45gram per tomaat                                                         4-4,5 cm doorsnee

 

Info

Type: Stamtomaat

Kleur: geel

Vroegheid: 65 dagen

Smaak: zacht-zoet

Gewicht vrucht: 45gram

Aantal vruchten per tros: 4-5

Overige bijzonderheden: Deze gele tomaat is niet heel stevig van structuur. Ik vind deze sappige gele tomaat zacht-zoet van smaak. Zoals heel veel gele tomaten vind ik ze zoeter dan de meeste rode tomaten. Geen fris-zoete, zuurtje of bittertje in de smaak.  

 

Hoe gaat de prijsvraag in zijn werk?

In een reactie geef je de soortnaam van de tomaat, waarvan jij vermoedt dat dat hem is. Mocht je nou geen flauw idee hebben wat de tomatensoort is, geef dan (ook) een 'fantasie'naam voor deze tomatensoort. 

Degene die deze tomatensoort raadt, wint een Bustani zadenpakket met zaailabels :cool:
 

Nog enkele spelregels:

  • Alleen reacties die op de website staan, komen in aanmerking voor de prijsvraag. Dus geen PM-etjes sturen.
  • Per persoon mag je 1 reactie geven. In de reactie mag de echte soortnaam staan en de 'fantasie'naam. Bij meer soortnamen wordt de reactie ongeldig verklaard.
  • Wanneer de soortnaam door meerdere personen wordt geraden, dan gaat het zadenpakket naar degene die de soortnaam als eerste genoemd heeft.
  • Als ik er niet achter kan komen wat de echte tomatensoort is, dan gaat het zadenpakket naar degene met de meest passende en originele naam voor deze tomaat.
  • De prijsvraag sluit op 15 september om 18.00uur.  

Succes!  

 

 

 PS: Als je een reactie plaatst, krijg je een email waarin je je kunt aanmelden voor nieuwsbrieven/updates. Met deze mail hoef je niks te doen. Ik zou zelf niet eens weten hoe dat werkt met zo'n email-update. Het is iets dat automatisch gebeurt, als je een reactie plaatst.

 


Rss_feed