Bustani

Overige verkoop

Hier vind je alles wat ik naast de zaden ook nog kan leveren. In de praktijk zullen het aardperen, zaden- en kiempakketten, pestosets en zadenkistjes zijn. 

Aardperen

Aardperen (Helianthus Tuberosus): Aardperen (of topinamboer) zijn eetbare knollen. De knollen stop je in de grond. In het voorjaar lopen de knollen uit en komen er zonnebloemachtige planten uit. De planten worden zo'n 3meter hoog. Ze hebben wel ondersteuning nodig! In november, na de eerste nachtvorst, kun je de aardpeer oogsten en kom je tot de ontdekking dat dat ene knolletje heel veel nieuwe aardperen heeft gevormd. De foto laat de oogst zien van wat ooit één aardpeer was. Na het oogsten moet je de aardperen zo snel mogelijk verwerken. Oogst dus alleen wat je nodig hebt. Poot wel weer een paar aardperen na het oogsten, dan heb je het komende jaar gegarandeerd weer nieuwe aardperen. 
 
Kosten: € 3,00 voor 5-8 knollen (excl. verzendkosten). UITVERKOCHT
De meeste aardperen kan ik versturen in een envelop met een gewicht tussen de 100 en 250gr. Verzending komt daarmee op €1,84. Omdat ik nooit weet wat ik oogst aan aardperen, grote of kleine knollen, kan het zijn dat na het oogsten blijkt dat de aardperen lichter zijn of groter. Ik neem dan altijd contact met je op.
Bij een bestelling van 10-15 aardperen, reken ik €10.00 bij bestelling binnen Nederland. Verzending gaat dan via DHL (pakketpost). Vanaf november tot maart zijn de aardperen beschikbaar.

Kiempakket

Ik bied een starterspakket aan, waarmee je snel kunt beginnen met het kweken van kiemgroente.
          
Starterspakket:
Kaasdoek (ong 17x17cm), elastiekje (zonder ijzer) en een zakje alfalfa (15gr). Kosten: € 3,00 (excl. verzendkosten 2 postzegels)

Lees voor meer informatie over het kweken van kiemgroenten ook de pagina Kiem- en spruitgroente.

Het kiempakket is het hele jaar beschikbaar.

Zadenkistjes

Handige kistjes om je zaden netjes in op te bergen. Ik heb de kistjes in twee uitvoeringen, eentje met bloemen op het deksel (en met of zonder vakindeling) en een uitvoering zonder bloemen op het deksel (met vakindeling). Je kunt me een mailtje sturen in welke kleur je je kistje wilt hebben want ik verf ze zelf. De zadenkistjes kosten € 7,50 per stuk.

    

 

Pestoset

Hartstikke leuk om cadeau te geven: een set bestaande uit basilicumzaadjes met zaainstructie, een vijzel + stamper en aantal recepten voor en met pesto. De pestoset kost € 5,00 

Zadenpakketten


* ZZ-pakket    € 6,00 (bevat 10 soorten en plantenstekers) UITVERKOCHT
   Zadenpakket bij het boek Zelfgeoogst van Marian Flint. De groentesoorten en bloemen die in het boek worden beschreven, vind je in dit zadenpakket: courgette,
  roze radijs, sla, worteltjes, ui, lente-ui, bietjes, sperzieboontjes, goudsbloem en komkommerkruid (borage). Inclusief 10 plantenstekers.
  Het boek Zelfgeoogst van Marian Flint bespreekt het 'moestuinieren in kistjes'. Ze geeft zaai- en teeltbeschrijvingen van soorten die gemakkelijk te telen zijn in een
  kleine moestuin of in kistjes. En bij elke soort heeft ze heerlijke recepten gemaakt. Het boek is te koop bij verschillende boekhandels en ook bij Bol.com

Zaai-instructies voor kinderen

Ik heb drie verschillende zaai-instructies die speciaal geschreven zijn voor kinderen.
- Courgette Black Beauty
- Tomaat Tiny Tim
- Zonnebloem Groot

De kinderzaai-instructies bevatten zaden, een geplastificeerd instructiekaartje (met instructie, tips en/of recepten) en een gekleurde zaailabel. De kinderzaai-instructies kosten € 1,00 per stuk.